Wat kost riool ontstoppen?  

Het is erg vervelend als u riool verstopt is. Door een verstopping in het riool of in uw afvoer kan het riool zijn afvoer niet meer kwijt. Hierdoor blijft dit afval onder uw huis hangen. Uiteindelijk raakt dan de complete afvoer verstopt. De enige oplossing dan is om uw riool te ontstoppen. Hier zitten natuurlijk kosten aan verbonden. We vertellen u hier graag meer over.  

Wat zijn de kosten van riool ontstoppen

De kosten van een riool ontstoppen zijn verschillend per bedrijf en verschillend per geval. Er zijn verschillende soorten verstoppingen. Ook is het van belang wie riool verstopping betaald.  

Goedkoopste riool ontstopping 

De goedkoopste is die van de ontstopping van het doucheputje. Hier zitten lage kosten aan verbonden.  

Gemiddelde ontstopping  

Bij een gemiddelde ontstopping moet je denken aan een ontstopping van de keuken, wc of badkamer. Deze kosten liggen hoger dan die van bijvoorbeeld een doucheputje, maar zijn niet erg ingewikkeld en kosten dus niet erg veel tijd. Hierdoor kunnen de kosten lager liggen. 

Duurdere ontstopping  

Bij een duurdere ontstopping is er sprake van een verstopping in het riool. Dit moet vaak worden gedaan door middel van hogedrukreiniging. Omdat het lastiger is om hierbij te komen en hier ander materiaal voor nodig is, liggen de kosten ook hoger. 

Waardoor worden de kosten voor ontstopping bepaald?  

Ten eerste gaat het hierbij dus om het soort ontstopping. Daarnaast worden de kosten voor het verhelpen van verstopping meestal bepaald door twee elementen:  

Aan de hand van een vast tarief of arbeidsloon 

Voor de meest standaard werkzaamheden wordt over het algemeen een standaard tarief gerekend. Als de loodgieter een ZZP’er is wordt dit over het algemeen berekend via het arbeidsloon. Een verstopping verhelpen duurt vaak niet langer dan een half uur tot een uur. Er komen natuurlijk ook altijd nog voorrijdkosten bij op.  

De moeilijkheidsgraad van de verstopping  

Hoe ingewikkelder de verstopping, hoe meer het waarschijnlijk zal kosten. Als de ontstopping met een uurloon wordt berekend is het duurder omdat de loodgieter langer bezig is. Bij een vast tarief geldt voor moeilijke verstoppingen vaak een hoger tarief. Er wordt vaak een vast tarief voor een uur gerekend en alle extra tijd wordt hier nog los bovenop berekend.  

24 uurs hulpdienst 

Het riool draait de hele dag door. Hierdoor kan het ook op elk moment van de dag gebreken gaan vertonen. Dit kunnen grote maar ook kleine gebreken zijn met vaak vervelende gevolgen. Om deze reden is VDV Cleaning 24 uur per dag bereikbaar en 7 dagen in de week. We doen dit het hele jaar door, want het riool heeft geen rust!  

Wat kost riool ontstoppen?

Meer informatie aanvragen  

Bovenstaande uitleg geldt over het algemeen voor ontstopping, maar de prijzen verschillen natuurlijk per bedrijf. Benieuwd wat onze kosten zijn voor ontstopping? Neem dan snel contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.  

 

Projecten

Vestigingen van de vandervalk+degroot groep

Vestiging NederlandBelgië Vandervalk + degroot
NederlandBelgië

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Facebook VDV cleaning
Twitter VDV cleaning
Linkedin VDV cleaning
Youtube VDV cleaning

Sitemap

google translate

Put inspectie Antwerpen

Moeskroen Wallonië

Asiadoc

Project Antwerpen

VDV Cleaning

imagesFrans
NLFR
Privacy Statement