Wat kost riool ontstoppen?  

Het is erg vervelend als u riool verstopt is. Door een verstopping in het riool of in uw afvoer kan het riool zijn afvoer niet meer kwijt. Hierdoor blijft dit afval onder uw huis hangen. Uiteindelijk raakt dan de complete afvoer verstopt. De enige oplossing dan is om uw riool te ontstoppen. Hier zitten natuurlijk kosten aan verbonden. We vertellen u hier graag meer over hoeveel het kost om uw riool te ontstoppen.  

Wat zijn de prijzen van riool ontstoppen

De kosten van een riool ontstoppen zijn verschillend per bedrijf en verschillend per situatie. Er zijn verschillende soorten verstoppingen. Verschillende situaties vragen om een andere aanpak. Daarbij is het ook van belang wie riool verstopping betaald. Wij leggen u uit waaruit de kosten voor het riool ontstoppen bestaan.

Goedkoopste riool ontstopping 

De goedkoopste vorm van rioolontstopping is die waarbij het doucheputje wordt ontstopt. Hier zitten lage kosten aan verbonden, omdat het om een kleine ingreep gaat. 

Gemiddelde ontstopping  

Bij een gemiddelde ontstopping moet je denken aan een ontstopping van de keuken, wc of badkamer. Deze kosten liggen hoger dan die van bijvoorbeeld een doucheputje, maar zijn niet erg ingewikkeld en kosten dus niet veel tijd. Hierdoor kunnen de kosten lager liggen. 

Duurdere ontstopping  

Bij een duurdere ontstopping is er sprake van een verstopping in het riool. Dit moet vaak worden gedaan door middel van hogedrukreiniging. Omdat het lastiger is om hierbij te komen en hier ander materiaal voor nodig is, liggen de kosten ook hoger. 

Hoe worden de kosten voor riool ontstopping bepaald?  

Op basis van de soort ontstopping die nodig is worden de kosten bepaald. Daarnaast worden de kosten voor het verhelpen van verstopping in het riool meestal bepaald door twee elementen:  

1. Aan de hand van een vast tarief of arbeidsloon 

Voor de meest standaard werkzaamheden wordt over het algemeen een standaardtarief voor een ontstoppingsdienst gerekend. Als de loodgieter een ZZP’er is wordt dit berekend via het arbeidsloon. Een verstopping verhelpen duurt vaak niet langer dan een half uur tot een uur. Daarbij worden wel altijd de voorrijkosten opgeteld.

2. De moeilijkheidsgraad van de verstopping  

Hoe ingewikkelder de verstopping, hoe hoger de kosten waarschijnlijk zijn. Als de ontstopping met een uurloon wordt berekend is het duurder, omdat de loodgieter langer bezig is. Bij een vast tarief geldt voor moeilijke verstoppingen vaak een hoger tarief. Er wordt vaak een vast tarief voor een uur gerekend en alle extra tijd wordt hier nog bovenop berekend.  

24 uurs hulpdienst 

Het riool draait de hele dag door. Hierdoor kan het ook op elk moment van de dag gebreken gaan vertonen. Dit kunnen grote maar ook kleine gebreken zijn met vaak vervelende gevolgen die op ieder tijdstip kunnen ontstaan. Om deze reden is VDV Cleaning 24 uur per dag bereikbaar en 7 dagen in de week. We doen dit het hele jaar door, want het riool heeft geen rust!  

Wat kost riool ontstoppen?

Meer informatie aanvragen  

Bovenstaande uitleg geldt over het algemeen voor ontstopping, maar de prijzen verschillen natuurlijk per bedrijf. Benieuwd wat onze prijzen voor riool ontstoppen zijn? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Onze specialisten helpen u graag verder met het ontstoppen van het riool, een rioolinspectie of het reinigen van het riool.

 

Projecten

Vestigingen van de vandervalk+degroot groep

Vestiging NederlandBelgië Vandervalk + degroot
NederlandBelgië

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Facebook VDV cleaning
Twitter VDV cleaning
Linkedin VDV cleaning
Youtube VDV cleaning

Sitemap

google translate

Put inspectie Antwerpen

Moeskroen Wallonië

Asiadoc

Project Antwerpen

VDV Cleaning

imagesFrans
NLFR
Privacy Statement