Antwerpen ruien

VDV cleaning kreeg de opdracht om het oude rioleringsnetwerk van de Antwerpse Ruien in de binnenstad te reinigen. Vroeger was dit een open rioolstelsel, sinds de 19e eeuw zijn de Ruien overdekt en wordt het gebruikt om afvalwater (DWA) en hemelwater (RWA) afzonderlijk te transporteren.

Het reinigen van de Ruien was geen gemakkelijke opgave. Het ondergrondse riool bevindt zich namelijk volledig onder de Antwerpse binnenstad. Door een wirwar van kleine straatjes en continu (tram)verkeer konden de wagens niet dicht bij de locatie staan. Daarbij is ’s nachts werken ook geen optie, omdat dit storend kan zijn voor bewoners.

Haspelkar

Een speciaal reinigingsproject als deze vraagt om speciaal materieel. Daarom gebruikten we een haspelkar waarmee we eenvoudig van punt A naar punt B konden. Er is namelijk een grote afstand tussen twee putten in de ruien (zo’n 100 tot 300 meter). Ook werd een minigraafmachine ingezet om slib te verwijderen, dat vervolgens door een gecombineerd systeem van een vacuümzuiger en perslucht werd opgezogen.

Uiteraard ging aan dit project een uitgebreid technische en logistieke voorbereiding vooraf.

Feiten en cijfers

Projecten

Vestigingen van de vandervalk+degroot groep

Vestiging NederlandBelgië Vandervalk + degroot
NederlandBelgië

Innovatief

ONDERGRONDS

 

Facebook VDV cleaning
Twitter VDV cleaning
Linkedin VDV cleaning
Youtube VDV cleaning

Sitemap

google translate

Put inspectie Antwerpen

Moeskroen Wallonië

Asiadoc

Project Antwerpen

VDV Cleaning

imagesFrans
NLFR
Privacy Statement