Het reinigen van rioolpersleidingen is bij veel gemeenten geen onderdeel van het periodiek onderhoud. Toch blijkt in de praktijk dat er behoorlijke resultaten behaald kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de nodige energiebesparing. Pompen verbruiken veel energie om het rioolwater door een deels dichtgeslibte leiding te pompen. In leidingen waar vloeistofstroom plaatsvindt, is de snelheid van de vloeistof in het midden het hoogst. Door de wrijving van de wand is de snelheid van de vloeistof aan de wand het laagst. Hierdoor heeft vuil kans om zich te hechten aan de wand. Gevolg is doorstroomproblemen of gehele verstopping. Leidingen die verstopt zijn, moeten opgegraven en doorgezaagd worden. Bij periodieke reiniging is dit niet meer nodig.
Afvalwater komt via het drukrioleringen terecht in een pompput. Het afvalwater wordt vanuit deze put gepompt in een volledig gevulde leiding. Met behulp van deze rioolpersleiding wordt het afvalwater naar het 'normale' gemeentelijke rioolstelsel afgevoerd. Vervolgens is uw gemeente verantwoordelijk voor de afvoer van het afvalwater, de aanleg en onderhoud van het rioolstelsel.
De meest gebruikte manier voor het reinigen van persleidingen is reinigen met een foampig. Het is een zeer effectieve en snelle manier om vervuiling en/of aangroei uit een leiding te verwijderen. Bij deze reinigingstechniek worden flexibele reinigingsproppen, de zogenaamde pigs, onder waterdruk door de leiding geperst. De speciaal ontwikkelde hogedruk-unit zorgt ervoor dat tijdens het reinigingsproces nooit de maximale werkdruk van de leiding wordt overschreden.
VDV cleaning geeft u graag een advies op maat.
Projecten
Innovatief